Ilkka Salonen voitti suunnistajien SM-golfin

Ilkka SalonenHämeenlinnalainen Ilkka Salonen voitti tiistaina Aulanko Golfin Eversti-kentällä pelatussa suunnistajien golfkisassa Suomen mestaruuden. Salonen käytti kentän kiertämiseen 82 lyöntiä, mikä on ainoastaan kymmenen lyöntiä yli kentän ihannetuloksen.

Tasoituksella 11,2 pelannut Salonen oli yksi kilvan ennakkosuosikeista, mutta erinomaisen hyvin sujunut peli yllätti ainakin hänet itsensä.

- Olipa kiva, että pelini sujui juuri tässä kisassa näin hyvin. Pelasin parhaan pelini, Salonen sanoi komea palkintopytty kädessään.

Salonen myönsi, että hän hyötyi kotikentästään jonkin verran.

- Minun ei tarvinnut miettiä mailavalintojani samalla tavalla, kuin te ehkä teitte, Salonen tunnusti kilpakumppaneilleen.

Toisen edun Salonen löysi siitä, että hänen ei ole tarvinnut kuluneella viikolla rasittaa itseään rasteja kiertämällä.

- Olen saanut istua ja tarkastaa, että te olette käyneet oikeilla rasteilla, Salonen analysoi menestymisedellytyksiään.

Koko kilvan voiton lisäksi Salonen nappasi haltuunsa erikoiskilpailuna pelatun pisimmän avauksen pokaalin.

Sari NousiainenSari Nousiainen pelasi toiseksi

Siinä missä Ilkka Salonen myhäili tyytyväisyyttään, kilvan kakkoseksi pelannut vantaalainen Sari Nousiainen suorastaan sädehti. Erityisesti Nousiainen iloitsi siitä, että hän sai pudotettua tasoituksensa tavoitteekseen asettamansa 15 lyönnin alle.

- Tein sen vielä yhdessä ainoassa kilpailussa, tasoituksella 16,3 pelannut Nousiainen riemuitsi.

Menestyksestään Nousiainen kiitteli vuolaasti saman ryhmän muita pelaajia.

- Petri ja Jorma ovat hienoja pelaajia, Nousiainen kiitti Petri Lindqvistiä ja Jorma Akea.

Nousiainen jäi 84 lyönnillään mestaruudesta kahden lyönnin päähän.

Nousiaisen mainiosti sujunutta peliä ilmentää hyvin se, että hän löi väylällä 16 pelatussa lähimmäksi lippua kilvassa pallon 77 sentin päähän reiästä.

- Tulipahan yhdestä kilpailusta runsaasti palkintoja, Nousiainen hymyili kolme pokaalia käsissään, sillä hän kokosi eniten bogeypisteitä ja vei tämän kilpailumuodon ykkössijan.

Aleksi Anttolainen oli kolmas

Lyöntipelissä kolmanneksi sijoittunut Aleksi Anttolainen lukeutui myös kilvan yllättäjiin. Tasoituksella 17,0 pelannut lahtelainen käytti kentän kiertämiseen vain 85 lyöntiä, mikä kerrytti hänelle mukavasti bogeypisteitä ja toi kakkospalkinnon pistebogey-kilvassa.

Valkeakoskelainen Heikki Hillo nappasi pistebogeyssä kolmospalkinnon.

Kuvatekstit:

Pertti Salonen pelasi pääsee iloitsemaan suunnistajien SM-golfin voitosta, kun bogeyputti uppoaa Everstin 18. reiällä kuppiin.

Eversin jälkimmäinen puolisko sujui Sari Nousiaiselta niin upeasti, että valloitti suunnistajien SM-kilvassa hopeasijan Lyönnit 44 + 40 varmentaa Jorma Ake.

14.07.2009 klo 19:52
Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus