Ratasuunnittelu on alkanut Hauholla

Hauhon kilpailujen maasto- ja ratamestarityöt ovat hyvässä vauhdissa vuosi ennen Hauhon Sisun ja Hämeenlinnan Suunnistajien järjestämää Fin 5 -suunnistusviikkoa.

Kilpailumaastojen uudiskartoitus on valmistumassa Hauholla elokuun alkupuolella. Toisen osakilpailun kartta on juuri valmistunut.

Kartoitus on tehty vuoden 2005 ilmakuvauksen perusteella joensuulaisen Suuntakartta Oy:n Pertti Korhosen laatiman stereotulkinnan pohjalle.

Kartan maastotyön ovat tehneet tämän kesän aikana kokeneet kartoittajat Kimmo Nykänen ja Jussi Silvennoinen.

Ratamestarit ovat käynnistäneet rastipisteiden valinnat. Maastossa on liikuttu ahkerasti. Tavoitteena on saada kaikki rastipukit maastoon tämän syksyn aikana.

- Ratasuunnitelmat ovat käynnissä ja yhdet versiot radoista jo laadittunakin, ratamestariryhmän Mikko Lepistö mainitsee.

Ratasuunnittelulle tuovat oman haasteensa viime aikojen metsätyöt, jotka pitää ottaa huomioon.

Hauhon kilpailujen kilpailunjohtaja Rauno Lepistö sanoo Hauhon kilpailukeskuksen järjestelyjen tarkentuvan vielä syksyn kuluessa.

Hauhon keskukseen on hyvät liikenneyhteydet ja kaikki paikoitusalueet ovat alle kilometrin päässä kilpailukeskuksesta.

- Saarijärven Fin 5 -tapahtumasta haettiin oppia usean henkilön voimin. Lisäksi oman lisänsä tuovat ”hauskilaisen” iskujoukon hakemat kokemukset Ruotsin rastiviikolta ja sen tapahtumajärjestelyistä, Lepistö kertoo.

Rauno Lepistön poika Mikko Lepistö oli yksi Ruotsin kävijöistä. Hän sai sieltä hyviä vinkkejä suunnitteluun.

- Jos ruotsalaiset pystyvät järjestämään hyvän rastiviikon yli 20 000 osallistujalle, miksei se onnistuisi viidesosalle tuosta osallistujamäärästä, Lepistö tuumii ja kertoo saaneensa viikolta hyviä ajatuksia järjestelyjä silmällä pitäen. 

- Toiset taisivat ottaa rastiviikolla kuvia lähinnä suunnistajista, mutta meidän kameraamme etsiytyi toistasataa järjestelykuvaa.

31.07.2008 klo 20:01
Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus