Muistoksi Fin5-viikolta

Fin5-suunnistusviikko säilyy osallistujien mielissä vuosikausia jo tapahtuman suurten mittasuhteiden vuoksi. Muistojen kohdentamisessa juuri tiettyyn Fin5-viikkoon auttaa merkittävästi viikon myyntituotteet.

Hämeenlinnalaiset joutuivat pohtimaan tovin viikkonsa tunnusta, kun viime vuonna Saarijävellä järjestetty Fin5-viikko omi tunnukseensa ja tuotteisiinsa hämäläisyydestään tunnetun ilveksen. Kantahämäläinen luonto antoi kuitenkin aiheen, jota ei kerta kaikkiaan voi yhdistää mihinkään muualle. Fin5-viikon tunnukseen yhdistetty hämeenkylmänkukka päätyikin yksilöimään Hämeenlinnassa järjestettävän viikon.

Harvinaisuutensa vuoksi hämeenkylmänkukka on rahoitettu, joten sitä ei saa missään tapauksessa poimia matkamuistoksi. Sen sijaan kukan voi saada mukaansa myyntituotteisiin painettuna tunnuksena. Tuotteita ovat T-paita, Bandana-huivi, hunajanalle ja jumppakassi.

Erikoisuutena Hämeenlinnan Fin5-viikolta on saatavana kantahämäläisen taidemaalari Jari Välkkysen kahdesta aiheesta maalaamia postikortteja.

Välkkynen aloitti maalaamisen öljyväreillä 1970-luvun alussa ollessaan kolmivuotias. Kynäruiskua ja akryylivärejä hän ryhtyi käyttämään 12-vuotiaana. Monet autot ovat saaneet ulkoasunsa komistukseksi Välkkysen maalaaman kuvan.

08.07.2009 klo 13:20
Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus