Huiput antavat näyttöjä MM-kisoihin

Maailmanmestaruuskisojen katsastukset ovat jo ennakkoon tuoneet melkoisesti lisäsäpinää Hämeenlinnassa järjestettävälle Fin5-suunnistusviikolle.

Ensin viikon järjestäjät empivät katsastusten sisällyttämistä viikon ohjelmaan niiden työteliäisyyden vuoksi.

Sitkeiden neuvottelujen jälkeen järjestäjät hyväksyivät Suunnistusliiton tarjouksen, mutta sitten alkoivatkin keskustelut katsastusten tasosta. Ajatuksia katsastusten merkittävyydestä on herättänyt se, että neljä suomalaista huippusuunnistajaa kilpailee katsastusten aikaan Kiinassa.

Järjestämisneuvotteluihin osallistunut Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Kulmala kumoaa jyrkästi vähättelyt Hämeenlinnan katsastusten merkityksestä.

- Suunnistajat kilvoittelevat Hämeenlinnassa aivan varmasti pääsystä maailmanmestaruuskisoihin. Suunnistusliitto ei ole antanut hämeenlinnalaisten järjestettäväksi mitään niin sanottuja katsastuksia.

Kiinassa kilpailee Kulmalan mukaan ainoastaan kaksi naista ja kaksi miestä, kun MM-kisojen joukkueessa on tilaa seitsemälle naiselle ja miehelle.

- Suunnistusliitto nimeää joukkueen viime ja tämän vuoden kansainvälisten kilpailujen sekä MM-katsastusten menestysten perustella. Lisäksi nimeämiseen vaikuttaa valintaryhmän näkemys, Kulmala selvittää perusteita.

Toimitusjohtaja Mika Kulmala muistuttaa, että Suunnistusliiton ehdoton tavoite on nimetä Unkarissa elokuun 16.- 23. päivänä järjestettäviin MM-kilpailuihin parhaimpaan menestykseen pystyvät suunnistajat.

17.05.2009 klo 12:51
Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus