Fin5-viikko tarjoaa puuhaa lomalle

Hämeenlinnassa heinäkuun 12. - 17. päivänä kisailtavan Fin5-suunnistusviikon järjestäjät seuraavat erityisen tarkkaavaisina viikolle ilmoittautuneiden määrää, sillä maailmantalouden tila voi yhtä hyvin tuoda kuin viedäkin viikon osallistujia.

- Ulkomaalaisten osallistujien määrää saattaa supistua, mutta taas suomalaisten määrä voi kasvaa merkittävästikin, kun ihmiset hakevat lomalleen edullisempia vaihtoehtoja, Fin5-viikon järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tapani Koskela pohtii.

Hämeenlinnan keskeinen sijainti sekä runsas tapahtumien ja palvelujen tarjonta ovat Koskelan mukaan Fin5-viikon järjestäjien valtteja.

- Järjestämme viikon Suomen väestöllisessä keskipisteessä, mikä tarkoittaa, että tänne on jokaisella suomalaisella keskimäärin lyhyin matka. Matkustamisesta aiheutuvat kulut jäävät minimiin.

Majoittuminenkaan ei vaadi Koskelan mukaan suuria satsauksia, sillä Fin5-viikon tarjonnasta löytyy myös edullisia vaihtoehtoja.

Tarjonta on monipuolista

Tapani Koskela innostaa suunnistajia tulemaan Fin5-viikolle perheineen, koska Hämeenlinnassa on tarjolla ohjelmaa myös niille, jotka eivät suunnista. Tarjonnasta Koskela poimii esimerkiksi Linna Jazzin, Wanaja Festival -rockmusiikkitapahtuman, iltatorin sekä lukuisat museot ja kesäteatterit.  

- Fin5-viikon avauspäivänä sunnuntaina Linnanpuistossa järjestetään Linna Jazzin pääkonsertti, johon on vapaa pääsy. Perheet voivat mennä eväskoreineen puistoon piknikille ja nauttia samalla 20. Linna Jazzin musiikista, Koskela opastaa.

Musiikillisia elämyksiä tarjoavat Koskelan mukaan myös keskiviikon iltatori esiintyjineen, Fin5-viikon päätöspäivänä perjantaina Linnanpuistossa alkava Wanaja Festival -rockmusiikkitapahtuma sekä Hämeenlinnan kesäteatterin ohjelmistossa oleva musiikkinäytelmä Poikain huvit.

- Hauhon kesäteatteri esittää kieltolain aikaista veijaritarinaa Vilgot Seikkailija ja Miniteatteri satuklassikkoa Peter Pan, Koskela mainitsee.

Hämeenlinnan sekä naapurikunnan Hattulan museoita Koskela luonnehtii niin ainutlaatuisiksi, että Fin5-viikon vieraiden kannattaa ehdottomasti tutustua niihin.

Mahdollisuuksien luettelo tuntuu loputtomalta, kun Koskela lisää vielä siihen Hämeenlinnassa sijaitsevat tehtaan myymälät, Lempäälässä olevan Suomen ensimmäisen liikekaupungin ja Valkeakoskella järjestettävät asuntomessut.

- Emme ole suinkaan unohtaneet, että Fin5-viikon kilpailujen järjestäminen onnistuneesti on päätehtävämme. Koskela korjaa epäilyt oheistarjonnan nousemisesta keskeiseen rooliin.

Koskela mukaan Fin5-viikon järjestelyt ovat edenneet suunnitellusti. Hän lupaa, että suunnistajat kokevat myönteisiä elämyksiä myös maastossa. 

Ilmoittautuneita on 751

Tammikuun loppuun mennessä Fin5-viikolle on ilmoittautunut 751 suunnistajaa kymmenestä maasta.

- Ilmoittautumisia on kertynyt mukavasti. Uskon, että budjettimme perustana oleva 3 000 osallistujan määrä ylittyy.

Tarkempia arvioita osallistujien määrästä Koskela lupautuu tekemään, kun seuraava osallistumismaksujen porrastus täyttyy maaliskuun lopulla.

- Perheet päättävät kesälomareissuistaan viikoille 8 - 10 ajoittuvien talvilomien jälkeen, mikä näkyy varmasti ilmoittautumisissa, Fin5-järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tapani Koskela sanoo.

20.02.2009 klo 19:44
Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus