Torstai 16.7. Renko (4. osakilpailu)

H/D21E-sarjoissa MM-katsatuksen pitkä matka, muilla sarjoilla keskimatkan kilpailu.

Topi Anjala miesten pitkän ykkönen

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 19.45)

Miesten pitkällä matkalla Ikaalisten Topi Anjala otti MM-katsastusten toisen voittonsa lyömällä myös vahvasti juosseen Petteri Muukkosen 38 sekunnilla. Perhoslenkkien jälkeen Anjala ja pari minuuttia aiemmin startannut Mats Haldin matkasivat yhdessä. Haldin vedätti matkalla ja vauhti riitti lopulta kolmanteen sijaan.

Lue lisää>>

Päivän kasvo: TV:stä tuttu Ville Klinga

(Hämeenlinna, Ranko, 16.7. kello 18.59)

Torstain "päivän kasvoksi" valitsimme tunnetun urheilu- ja mediapersoonan Ville Klingan. Villehän on tunnettu muun muassa Urheiluruudusta ja lukuisista urheilutapahtumien juontotehtävistä. Mutta sitä ei moni varmaankaan tiedä, että Villehän on myös suunnistusmiehiä. Klingan nimi kun ollut enemmän tunnettu hiihtourheilusta.

Lue lisää>>

Merja Rantanen palasi omalle tasolleen

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 18.35)

Naisten pitkän matkan MM-katsastuksessa KooVeen Merja Rantanen näytti että hänen kunnostaan ei tarvitse olla huolissaan, vaikka alkuviikko ei aivan totuttua tasoa ole ollutkaan. Rantanen alitti ainoana ratamestarin ihanneajan loppuajallaan 1.13,13. Lynxin Karoliina Sundberg jatkoi hienoja katsastuksiaan kakkossijalla. Eroa Rantaseen tuli 1.54. Kolmanneksi ennätti katsastusten parhaan juoksunsa tehnyt AngA:n Maria Rantala, +2.38.

Lue lisää>>

Rallia rasteilla

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 17.40)

Kilpailukeskuksen laitamilla on ryömitty, väistelty hämähäkinseittiä ja tasapainoiltu. Perheen pienimmille tarkoitetussa Rastirallissa on riittänyt vipinää ja vilskettä, kun lähes 200 suunnistajanalkua on käynyt rallaamassa.

Lue lisää>>

Neljäs kisapäivä helteinen

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 16.55)

Päivä valkeni harmaana Rengon Asemin kylän seutuvilla ja muutama sadepisarakin saatiin aamulla niskaan. Päivästä tuli kuitenkin helteinen varsinkin MM-katsastuksen suunnistajille, jotka juoksivat pitkän matkan kilpailua. Muissakin sarjoissa kaivettiin lähtökuoppia perjantain ratkaisevaan osakilpailuun. Kotimatkalle taisi moni lähteä punoittavin käsivarsin, sillä auringon UV-säteilyn määrää kuvaava UV-indeksi oli 6, mikä ylittää kirkkaasti suojautumistarpeen rajan 3.

Lue lisää>>

Arvokkaat palkinnot odottavat viikon voittajia

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 13.19)

Fin5-suunnistusviikon kokonaiskilpailun palkintopöytä sai arvokkaan kattauksen, kun Hämeenlinnassa sijaitseva Pohjoismaiden johtava jalometallialan yritys Kultakeskus päätti ryhtyä yhdeksi tämänvuotisen viikon viidestä pääyhteistyökumppaniksi.

Lue lisää>>

Ensiavussa menneen talven lumia

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 11.45)

Vaikka Fin5-maastot ovatkin hämäläisiksi priimaa, niin löytyy täältäkin risukkoa ja kivikkoa sen verran, että pieniä loukkaantumisia sattuu. Hädän hetkellä ensiapu auttaa. Fin5-suunnistusviikon ensiapukontissa onkin asiakkaita riittänyt.

Lue lisää>>

Maastossa paljon mustikkaa

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 10.28)

Hauhon ja Rengon maastot ovat tuottaneet monille rastiviikon suunnistajille yllättäviäkin vaikeuksia. Pääosin suunnistajat ovat tulleet maaliin hymyssä suin, jotkut myös suut mustana.

Lue lisää>>

MM-katsastuksissa ratkaisut edessä raa'alla radalla- rastiviikolla keskimatka

(Hämeenlinna 15.7. kello 22.55)

Fin5-rastiviikon neljäs osakilpailu käydään samasta kilpailukeskuksesta kuin kolmaskin päivä. Maastokuvauksen mukaan "korkeuskäyrät menevät enemmän mutkalle" ja kulkukelpoisuuskin vaihtelee kolmatta päivää enemmän. Katsastussarjoissa juostaan rajut pitkän matkan radat, joilla MM-joukkue lopullisesti ratkaistaan. Hellekelin sattuessa kilpailusta tulee todella rankka. Miehillä tavoiteaika on 1.40 h ja naisilla 1.15 h. Muille on tarjolla perinteiset keskimatkan radat. Päivän kilpailu käynnistyy klo 10.00.

Lue lisää>>

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus