Nuorten eliittisarjoissa takaa-ajettavat kestivät

(Hämeenlinna 17.7. kello 17.44)

Nuorten eliittisarjoissa kaikki takaa-ajoon ensimmäisinä lähteneet saapuivat myös maaliin ensimmäisinä. Tiukin taisto käytiin poikien 18-sarjassa, jossa EsSun Oskari Mikkola kuitenkin kukisti HS:n Einari Heinaron.

Vaajakosken Terän Petteri Huikko lähti H20E-sarjassa takaa-ajettavaksi selvässä keulassa ja onnistui voittonsa varmistamaan. Kisakuulutus missasi voittajan maaliintulon ja pyyteli anteeksi haastattelussa.

- Tarkasti vaan alku ja varsinkin supikot. Ne kun selvittää niin sitten helpottaa. Iso pummi tuli kuitenkin ja vähän rupesin jo hermoilemaan, voittaja kertoi.

- Nyt huilataan ja palautellaan rastiviikoista ja sitten ruvetaan iskekään kohti SM-kisoja.

- Tavoitteena on olla ensi vuonna suurviesteissä Terän ykkösjoukkueessa.

Hilla Lamminpää, OK OrientKakkossijasta käytiin tiukka taisto. Mikko Sirén (AngA) otti minuutin edellä lähteneen OK Orientin Topi Penttisen kiinni jo neljännellä rastilla, mutta tossu painoi sen verran, että Penttinen karkasi jo noin sata metriä. Penttinen kuitenkin koukkasi hieman (noin 40 sek) toiseksi viimeistä ja Sirén sai miehen uudelleen kiinni. Sirén punnersi vielä loppusuoralla Penttisen ohi ja nousi sarjan kakkoseksi.

Tyttöjen D20E-sarjassa Hilla Lamminpää (kuvassa), OK Orient, hoiteli varmaan tyyliin ylivoimaisen kokonaisvoiton, vaikka ei voittanut ainoatakaan osakilpailua. Hiihtosuunnistuksessakin menestynyt Hilla on jo päättänyt, että hänen päälajinsa on kesäsuunnistus. OK Orientin naissuunnistuksen tulevaisuus näyttää hyvältä kun Sanni Lepola otti kokonaiskisassa kolmannen sijan. Väliin mahtui Kangasala SK:n Laura Palm.


Mikkolan hermo piti Heinaroa paremmin

Poikien H18E-sarjassa EsSun Oskari Mikkolan etumatka HS:n Einari Heinaroon oli vain 10 sekuntia takaa-ajoon lähdettäessä. Heinaron suoritus kaatui virheisiin ja Mikkola varmisti rastiviikon voiton.

- Ihan hyvin pysyi hallussa suunnistus. Alku mentiin yhdessä. Kolmosella Einari teki edellä virheen ja pääsin siinä kuittaamaan. Seitsemännellä rastilla tein pienen virheen ja vähän jo jännitti, Mikkola kertoi.

Maalissa poikien eroa oli 2.18 min.

- Voi prr… puhisi Einari maaliin tultuaan. Sen suurempaa kommenttia ei irronnut.

MS Parman Sami Hämäläisen suunnistus ei sujunut ja Femmanin Victor Lövdal nousi ohi kokonaiskilpailun kolmanneksi. Pargas IF:n Tobias Henriksson nousi viidenneksi hyvällä juoksulla, mutta kokonaiskilpailussa eroa Mikkolaan tuli jo yli 20 minuuttia.

Asikainen ylivoimainen päätöspäivänä

D18E-sarjassa Kalevan Rastin Anna-Kaisa Asikainen (kuvassa)oli lopulta ylivoimainen, vaikka ei suoritukseensa ollutkaan tyytyväinen. Lähdössä eroa Deltan Sonja Liukkoseen oli 4.33.Anna-Kaisa Asikainen, KR

- Kyllä siellä silti tuli hermoiltua vaikka yritin mennä varmasti. Hermokoukkuja tuli ja mielessä kävi että Sonja saattaa olla lähellä jo hyvin juoksee.

- SM-kisoissa tavoittelen kyllä mitaleille, mutta sen näkee sitten. Riippuu siitä oppiiko vähän paremmin suunnistamaan. Näin paljon virheitä ei saa tulla, kriittinen voittaja ruoski itseään.

Sonja Liukkonen jäi kuitenkin selvästi lisää (maalissa +10,37), mutta säilytti silti toisen sijan. Sonjan syntymäpäivä on 17.7. eli tänään. Kisakuulutus esitteli laulutaitojaan Sonjan juostessa maaliin.

- Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Sonja, paljon onnea vaan, kaikui Asemin pelloilla Mikko Reitin ja Antti Örnin kuoro.

Vehkalahden Veikkojen Sanna Kauppila nousi niukasti KooVeen Natalia Kankon ohi kolmanneksi.

Lauri Nenonen, H16E, päivän ensimmäinen eliittisarjojen voittaja

Fin5-suunnistusviikon ensimmäisenä eliittisarjojen voittajana maaliin saapui H16E-sarjassa SK Vuoksen Lauri Nenonen, joka säilytti liki minuutin keulan Lynxin Jermu Kujanpäähän. Laurin seurakaveri Tuomas Kotro saavutti molempia, mutta sai tyytyä kolmanteen sijaan.

- Menin tarkasti vaan ja sieltä ne rastit tuli vastaan. En mie siinä paljon ketään miettiny, Lauri totesi kisakuulutuksen haastattelussa.

- Toiseksi viimeisellä meni peli jännäksi kun pummasin rastia pari minuuttia, Nenonen puhkui.

Laurin kuulumisia enemmän Päivän kasvo –juttusarjassa.

Johanna Hulkkonen kesti paineet

Tyttöjen D16E-sarjassa kärjessä takaa-ajoon lähtenyt Pihkaniskojen Johanna Hulkkonen onnistui hienosti ja varmisti Fin5-suunnistusviikon voiton sujuvalla suunnistuksella. +1.52 perään lähtenyttä HS:n Essi Hietaojaa ei matkalla näkynyt.

- Aika puhdas suoritus, ainoastaan viimeisessä mäessä tuli pieniä koukkuja. 1:15000 mittakaava ei haitannut yhtään ja supat olivat kohdallaan.

Ero maalissa Hietaojaan oli kasvanut jo liki viiteen minuuttiin. Mistä kova vauhti löytyi?

- Kovaa treeniä tietenkin, paljon vetoharjoituksia. Ja kun kartanluku on sujuvaa niin kyllä se vauhtikin löytyy.

TP:n Emmi Mähönen säilytti rastiviikon kolmannen sijan.

Kaikkien päivien tulokset, väliajat ja reittihärveli>>

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus