Kuntosuunnistuksen suosio yllätti järjestäjät

(Hämeenlinna 17.7. kello 18.49)
 
Oliko syynä upeat säät, keskeinen sijainti vai huhu hyvin järjestetystä rastiviikosta mikä houkutteli runsaasti myös kuntosuunnistajia FIN5-viikolle? Ainakin kilpailunjärjestäjät kuntosuunnistuksen suuri suosio pääsi hiukan yllättämään.

Yhteensä rastiviikolla tehtiin noin 2500 kuntosuunnistussuoritusta eli keskimäärin 500 jokaisena päivänä. Lisäksi oli vielä perherastireitti. Eri juoksijoita oli yhteensä pitkälti toista tuhatta. Osa kävi vain yhtenä tai muutaman päivänä, mutta monet juoksivat myös koko viikon. Kilpailujärjestäjät olivat varanneet kuntosuunnistukseen tuhat numerolappua, joten järjestäjät joutuivat tilaamaan numerolappuja lisää. Niitä odotellessa muutama kuntosuunnistaja lähti matkaan hymyssä suin karttamuovista tehdyllä numerolapulla.

- Pari-kolmesataa kuntosuunnistajaa päivää kohden meille kerrottiin tulevan, selostivat kuntosuunnistusinfon kiireiset naiset.

Pientä kritiikkiä oli tullut kuntosuunnistuksen korkeasta hinnasta.

– Yksikin isä oli ennen lähtöä valitellut kovaa hintaa, mutta oli sitten jälkeenpäin tullut oikein kiittelemään, että oli se ollut sen arvoistakin, naiset jatkoivat.

Viimeisenä päivänä kuntosuunnistukseen osallistui 510 suunnistajaa. Poimimme heistä haastatteluun hikisen Antero Korpelan.

Kuntosuunnistuksen maali

Hämeenlinnalainen Korpela on osallistunut joka päivä kuntosuunnistuksen A7-sarjaan (7km). Viimeisenä päivänä Anterolla meni aikaa 1.53 h ja mies puhisi maalissa, että rankkaa oli.

- Pari kunnon pummia tuli ja kyllä niissä ainakin 15 minuuttia meni, täytyy käydä väliajoista katsomassa vielä tarkemmin.

Antero on suunnistanut vasta parisen vuotta. Tätä ennen oli pidempi tauko urheilusta, kunnes mies rupesi kiertämään Kalevan Kierroksen puolikasta. Kun Kierroksella on  suunnistuskin mukana, niin täytyi sitä oppia myös suunnistamaan.

- Kalevan Kierrosta voin kyllä suositella kaikille, se on tosi kivaa hommaa, Antero kehuu.

Antero on siis osallistunut joka päivä rastiviikon kuntosuunnistukseen.

- Kuntosuunnistajan näkökulmasta on ollut tosi kiva seurata rastiviikkoa. Tosi hieno tapahtuma on ollut. Metsässä olen suosiolla antanut tilaa kilpailijoille sekä myös nopeammille kuntosuunnistajille, mies toteaa haastattelun päätteeksi.

Rastirallin pingviini

Myös rastirallin oma pingviini kiersi kuntosuunnistuksen PerheRR-radan mukanaan liuta lapsia.

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus