Topi Anjala miesten Fin5-viikon ykkönen

(Hämeenlinna 17.7. kello 16.42)

Topi Anjala FIN5-voittaja

Takaa-ajettavaksi Fin5-rastiviikon viimeiseen päivään lähtenyt Ikaalisten Nousevan-Voiman Topi Anjala kesti Vehkalahden Veikkojen Petteri Muukkosen hyökkäyksen. Anjala hoiteli koko viikon voiton varmaan tyyliin, vaikka eväät oli viikon mittaan jo hyvin pitkälle syöty.

Miesten rata oli hyvin samantyyppinen kuin naisilla. Alussa oli suhteellisen yksinkertaista suunnistusta ja muutama paha pusikkorasti, puolimatkassa oli vaativalla kallioalueella lyhyitä rastivälejä ja loppu oli taas selkeämpää suunnistusta, jossa oli muutama pidempi reitinvalintaväli. Miesten kymmenen kärjestä arvokkaiden palkintojen tavoittelemisesta luopuivat suosiolla Jarkko Huovila (3.), Simo-Pekka Fincke (6.) ja Jörgen Wickholm (9.), jotka eivät takaa-ajoon startanneet.

Voittaja oli luonnollisesti viikkoonsa tyytyväinen, vaikka kroppa osoittikin jo väsymisen merkkejä.

- Tänään ei ollut kuin hidas vaihde jäljellä. Pieniä virheitä tein, mutta yritin ottaa varman päälle.

- Kallioalue radan puolivälissä oli hyvin erityyppinen kuin maastot aiemmin tällä viikolla. Siellä oli vähän vaikeuksia, vitosella tuli pieni pummi, eikä reitinvalinnatkaan ehkä aivan onnistuneet.

- Vähän jo vilkuilin taakse, että näkyykö Petteriä. Laskeskelin kyllä ettei niin paljon virhettä ole tullut, että sieltä tultaisiin.

- Hieman kuluttavan puolellekin meni loppuviikko, mutta varmasti oli hyvää harjoitusta MM-kisoja varten, kun tulee monta kovaa rutistusta peräkkäisinä päivinä. Ensi viikon teen pelkkää palauttavaa peruskestävyyttä. MM-kisoihin valmistaudun maajoukkueen leirillä Unkarissa.

VeVen Petteri Muukkonen varmisti kakkossijan ennen Deltan Olle Kärneriä.

- Kakkos- ja kolmosrastilla tuli virhe, jonka jälkeen tyydyin varmistelemaan omaa suoritusta, Muukkonen totesi.

Muukkonen ja Kärner kiersivät rastivälin 3-4 oikealta polkua, mistä oli myös helppo lähestyä 4. rastia. Valinta oli parempi, mutta ero sujuvasti suoraan edenneeseen Anjalaan supistui vain hieman ja vaikka Anjala koukkasi hieman viidettä rastia pysyi Muukkosen ja Anjalan ero vielä lähes kahdessa minuutissa. Lopullisen niitin Anjala iski pitkällä 10-11 rastivälillä puskemalla sen ylivertaista vauhtia suoraan läpi tiheikköjen. Muukkonen oli kakkossijaansakin tyytyväinen,

- Hyvä viikko kaiken kaikkiaan. Pikku virheet parina päivänä estivät vieläkin paremman menestyksen, sanoi VeVen mies.

- Hyvin jaksoin edelleen painaa, vaikka jalat olivat jo hieman väsyneet, kertoi sujuvasti suomeksi jutellut virolainen Kärner, päivän nopein mies.

VeVen Jonne Lehto nousi siis neljänneksi (+8.33) kun Huovila luopui leikistä suosiolla aloittaen MM-kisoihin keskittymisen. KR:n Hannu Airila (+9.12) ohitti loppumatkalla Nouskin Vesa Taanilan (+9.40), joille siis sijat 5. ja 6. Viimeisen palkintosijan nappasi Kalevan Rastin nuori Antti Nurmonen (+13.43).

H21E palkintojenjako

Miesten palkintojenjako: vasemmalta Anjala, Muukkonen, Kärner, Lehto, Airila, Taanila, ja Nurmonen.

Koko viikon tulokset, väliajat ja reittihärvelit>>

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus