Anni-Maija Fincke jatkoi voittokulkuaan

(Hämeenlinna, Renko, 15.7. kello 14.58)

Anni-Maija Fincke, TP

Tampereen Pyrinnön Anni-Maija Fincke jatkoi vahvaa sprinttisuunnistusta voittaen kolmannen osakilpailun. Muut kolmen kärjessä olivat Paimion Rastin Katri Lindeqvist ja Koo-Veen Liisa Anttila. Kärkikolmikko erottui selvästi seuraavista.

Naisten radalla oli lyhyen ykkösvälin jälkeen pidempi reitinvalintaväli, sitten muutama lyhyt väli tiheikköisillä loivilla kalliorinteillä ja loppumatka tiukkaa toteutusta supikoissa. Ratkaiseviksi muodostuivat pitkä reitinvalintaväli ja kolmanneksi viimeinen rasti tiheikön keskellä aivan kilpailukeskuksen vieressä..

Kilpailun voittaja Anni-Maija Fincke valitsi kakkosvälille suoremman, lievästi oikealta kiertävän harjureitinvalinnan kun muut kärkinaiset kiersivät vasemmalta tietä. Fincke oli rastivälillä vasta 20. jääden alkumatkasta kovinta vauhtia pitäneelle Karoliina Sundbergille 39 sekuntia. Sundbergin kohtaloksi koitui juuri tuo kolmanneksi viimeinen rasti, jossa tuli yli minuutti ylimääräistä. Rasti oli sama, jota muun muassa miesten voittaja Mats Haldin koukkasi.

- Menin rastin vierestä ohi aina aukolle saakka ja sieltä ihan kävellen takaisin, mutta siltikään ei meinannut löytyä.

Fincke rutisti viimeiset rastit jälleen ylivertaista vauhtia ajaessaan takaa Merja Rantasen paidan selkämystä ja ohitti Paimion Katri Lindeqvistin ja viimeisiä rasteja hieman hapuilleen KooVeen Liisa Anttilan. Fincken ero Lindeqvistiin oli maalissa vain viisi ja Anttilaan 11 sekuntia. Sunderg jäi jo 0.41. Rastiviikon yhteisajoissa Sundberg kuitenkin säilytti ykköstilansa ja jopa hieman kasvatti johtoaan tänään kuudenneksi juosseeseen KooVeen Merja Rantaseen.

Anni-Maija oli suoritukseensa tyytyväinen, vaikka epäilikin aivan oikein tehneensä hitaamman reitinvalinnan kakkosvälillä.

- Oli hauskaa ja selkeätä. Koko ajan sai mennä täysillä. Eilinen sprintti oli haasteellisempi.

- MM-kisoissa olisi kiva juosta pitkää matkaa, tosin kaikki matkat tuntuvat sujuvan tällä hetkellä.

Katri Lindeqvist sai maalissa jännittää hetken kilpailun johtajana kunnes Fincke tuli niukasti ohi. Hetken pettymys vaihtui nopeasti positiivisempiin tunnelmiin.

- Ei tullut virheitä, olen tosi tyytyväinen hyvästä suorituksesta. Ja juoksukin tuntuu vielä kulkevan.

Kärkikolmikosta Liisa Anttila vaikutti suoritukseensa selvästi pettyneimmältä.

- Tahtoa oli tänäänkin enemmän kuin taitoa, kiteytti Liisa suoritustaan.

- Ketunlenkkejä tuli tehtyä vähän joka paikassa. Hiukan rupeaa turhauttamaan nämä keskikastin sijoitukset. Taidan mennä puhisemaan virheitä metsän laitaan.

Sijoitus oli kuitenkin lopulta mukavasti kolmas. Rastiväliajoista ei isoja virheitä löydy, mutta lopun rasteilla tuli ehkä sen verran pientä koukkua, että ulottuvilla ollut voitto lipui käsistä.

Lynxin Anne-Mari Leskinen koki tiistaina kovia, lipsautti yhden rastin ohitse ja tuli hylätyksi. Tänään homma taas toimi. Leskinen juoksi hienosti viidenneksi ja hyvällä juoksulla pitkän matkan kilpailussa voi edelleen elätellä toiveita MM-matkasta.

Kymmenen joukkoon mahtuivat Leskisen ja Rantasen lisäksi vielä jälleen ”melko hyvin” juossut Angelniemen Maria Rantala (+0.55), tasaisia juoksujaan jatkanut KooVeen Pinja Satri (+1.21), maajoukkuehiihtosuunnistaja Pohjantähden Marttiina Joensuu (+1.28) ja metsäsprinteissä viihtyvä Paimion Satu Tahvonen (+1.39).

Tamperelaisseurojen kokonaispanos oli päivän kilpailussa näyttävä: 27 parhaan joukosta kaksitoista oli Tampereen Pyrinnön tai KooVeen suunnistajia. Voittaja Fincken lisäksi TP:n naisista menestyivät Saila Kinni (13.), Riina Kuuselo (17.), Liisa Pulli (20.), Heidi Haapasalo (22.) ja Maria Laine (27.). Kooveeläisistä Anttilan, Rantasen ja Satrin vanavedessä tulivat hienosti Marjo Niittynen (18.), Mia Taini (21.) ja Ulrika Uotila (25.).

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus