Kisajutut

Kisaviikon ajan kilpailijoita, kisaturisteja ja mökillä mokkulan kanssa retkottavia penkkiurheilijoita palvelee FIN5-nettitoimitus. Näppiksen takana istuvat HlS:n Terot (Mamia ja Viljanen) ja kuvia räpsivät Olli Ranta (avustaa myös kirjoitushommissa), Terhi Sillanpää-Reitti ja Outi Örn. Pyrimme tarjoilemaan ajantasaisia juttuja niin huippusuunnistuksesta kuin lomatunnelmistakin. Juttuvinkkejä ja tiedotusasioita voi toimittaa sähköpostitse osoitteella tero.mamia(at)uta.fi. Ajankohtaisimmat jutut löytyvät tästä pääsivulta ja aiempia juttuja voi selailla päivittäin valikosta vasemmalta.

Katso myös kisakuvat.

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tapani Koskela: ”Tämä oli meidän juttu”

(Hämeenlinna 17.7. klo 20.08)

Hämeenlinnassa järjestetyn Fin5-suunistusviikon järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Tapani Koskela on silminnähden tyytyväinen juuri päättyneen viikon järjestelyjen sujumiseen.

Lue lisää>>

Topi Anjala miesten Fin5-viikon ykkönen

(Hämeenlinna 17.7. kello 16.42)

Takaa-ajettavaksi Fin5-rastiviikon viimeiseen päivään lähtenyt Ikaalisten Nousevan-Voiman Topi Anjala kesti Vehkalahden Veikkojen Petteri Muukkosen hyökkäyksen. Anjala hoiteli koko viikon voiton varmaan tyyliin, vaikka eväät oli viikon mittaan jo hyvin pitkälle syöty.

Lue lisää>>

Merja Rantanen tuuletti Fin5-suunnistusviikon voittoa

(Hämeenlinna 17.7. kello 15.29)

KooVeen Merja Rantanen piti Fin5-suunnistusviikon kärkipaikkansa takaa-ajon loppuun asti. Ensimmäisen päivän voittaja Lynxin Karoliina Sundeberg ja TP:n sprintit voittanut Anni-Maija Fincke varmistivat kakkos- ja kolmossijansa. Sundeberg tavoitti Rantasta kuusi sekuntia, mikä selittyy lähinnä sillä että Rantanen hölkkäili loppusuoran voittoa tuuletellen.

Lue lisää>>

77 sarjavoittajaa

(Hämeenlinna 17.7. kello 19.17)

FIN5-suunnistusviikolla kilpailtiin enemmän tai vähemmän tosissaan monessa muussakin sarjassa kuin yleisen sarjan MM-katsastuksissa ja nuorten eliittisarjoissa. Kaikkiaan viikolla palkittiin 77 sarjavoittajaa. Kolmeen sarjavoittoon pystyivät Rajamäen Rykmentin ja Ounasvaaran hiihtoseuran suunnistajat.

Lue lisää>>

Kuntosuunnistuksen suosio yllätti järjestäjät

(Hämeenlinna 17.7. kello 18.49)
 
Oliko syynä upeat säät, keskeinen sijainti vai huhu hyvin järjestetystä rastiviikosta mikä houkutteli runsaasti myös kuntosuunnistajia FIN5-viikolle? Ainakin kilpailunjärjestäjät kuntosuunnistuksen suuri suosio pääsi hiukan yllättämään.

Lue lisää>>

Päivän kasvo: Lauri Nenonen, SK Vuoksi

(Hämeenlinna 17.7. kello 15.55)

Valitsimme viimeisen päivän kasvoksi poikien nuorimman eliittisarjan voittajan, SK Vuoksen imatralaisen 16-vuotiaan Lauri Nenosen. SK Vuoksi on ensi vuoden Fin5:n kisaisäntä, joten siinäkin suhteessa tämä juttusarja päättyy oikeaan henkilöön.

Lue lisää>>

Fin5 2010 Imatralla

(Hämeenlinna, Renko, 17.7. kello 13.50)

Tämän vuoden Fin5 -suunnistusviikko alkaa olla lopuillaan, joten on aika luoda silmäys ensi vuoden tapahtumaan. Silloin siirrytään aivan itärajan tuntumaan Ruokolahdelle, kisakylän sijaitessa keskellä Imatran kaupunkia.

Lue lisää>>

HlS:n unkarilainen Bernadett Kelemen tähtää MM-kotikisoihin

(Hämeenlinna 17.7. kello 9:35)

Bernadett siirtyi Hämeenlinnan Suunnistajiin, eli tuttavallisemmin "Hissiin", keväällä 2008. Hissin manageriporras oli kuullut, että Detti haluaisi juosta suomalaisseurassa ja oppia pohjoismaalaista suunnistusta. Dettiin otettiin yhteyttä ja kun yhteisymmärrykseen päästiin, niin Bernadett liittyi Hissin vihreisiin.

Lue lisää>>

Rallia rasteilla

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 17.40)

Kilpailukeskuksen laitamilla on ryömitty, väistelty hämähäkinseittiä ja tasapainoiltu. Perheen pienimmille tarkoitetussa Rastirallissa on riittänyt vipinää ja vilskettä, kun lähes 200 suunnistajanalkua on käynyt rallaamassa.

Lue lisää>>

Neljäs kisapäivä helteinen

(Hämeenlinna, Renko, 16.7. kello 16.55)

Päivä valkeni harmaana Rengon Asemin kylän seutuvilla ja muutama sadepisarakin saatiin aamulla niskaan. Päivästä tuli kuitenkin helteinen varsinkin MM-katsastuksen suunnistajille, jotka juoksivat pitkän matkan kilpailua. Muissakin sarjoissa kaivettiin lähtökuoppia perjantain ratkaisevaan osakilpailuun. Kotimatkalle taisi moni lähteä punoittavin käsivarsin, sillä auringon UV-säteilyn määrää kuvaava UV-indeksi oli 6, mikä ylittää kirkkaasti suojautumistarpeen rajan 3.

Lue lisää>>


Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus