Maastot ja kartat

Maastokuvaus

1. ja 2. osakilpailu, Hauho

Rastiviikko aloitetaan suppa-harjumaisemissa Hauholla.

Ensimmäisen päivän maastoa hallitsee maaston poikki kulkeva harju, jonka molemmin puolin avautuu haastavaa suppamaastoa. Maastossa on melko runsas polkuverkosto.

Toisena päivänä suunnistetaan Kenkivuoren rinteillä. Kenkivuoren päällystä kohoaa 163 metriä merenpinnan yläpuolelle. Rinteiden korkeuserot ja paikoitellen pienipiirteinen avokalliomaasto mahdollistavat vaativimmille radoille tarkkoja suunnistustehtäviä.

Molempien päivien maastoissa on ratamestarityön kannalta haasteellisia hakkuuaukkoja.

Vanha karttaKartan alue on harjoittelu- ja kilpailukiellossa 12. - 19.7.2009 järjestettävään Fin5-suunnistusviikkoon saakka.

3. - 5. osakilpailu, Renko – Janakkala

Kolme viimeistä osakilpailua käydään samasta kilpailukeskuksesta 13 km² yhtenäisellä maastoalueella, jonka halkaisee luoteis-kaakko suuntainen harjusuppa muodostelma. Vaihtelevaa ja hämäläisittäin hienoa maastoa rasittavat laajat harvennushakkuut, jotka kuitenkin pystytään ratasuunnittelulla kiertämään.

Kolmantena päivänä käväistään kallioalueella, josta avautuu komeat maisemat läheiselle Haapajärvelle. Loppumatka maaliin juostaan nopeakulkuista kangasta.

Neljäntenä päivänä korkeuskäyrät menevät enemmän mutkalle ja kulkukelpoisuuskin vaihtelee enemmän maaston eri osissa.

Viimeisenä päivänä samantyyppistä harjusuppaa on myös tarjolla mutta vain pitkät radat käyvät sen rankimmassa kaakkoisosassa. Vuoden 1984 elokuussa samassa maastossa järjestettiin tarkkailukisat, jolloin pääsarjan 14,3 km:n radalla Pekka Nikulainen kellotti voittoajaksi 1.32.11. Miesten pääsarjan rata, jossa erään seuran jäsenen juoksema reitti ja tulokset.

Vanha kartta. Kartan alue on harjoittelu- ja kilpailukiellossa 12. - 19.7.2009 järjestettävään Fin5-suunnistusviikkoon saakka.

MM-katsastus, Sprintti, Kaupunginpuisto, Hämeenlinna

Vanha kartta. Vanha kartta. Kartan alue on harjoittelu- ja kilpailukiellossa 12. - 19.7.2009 järjestettävään Fin5-suunnistusviikkoon saakka.

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus