MM - katsastus 14.7.2009 sprintin kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n kilpailusääntöjä ja järjestäjän antamia ohjeita.

Sarjat ja matkat
H21E    3700 m
D21E    3100 m

Opastukset
Kilpailukeskuksena toimii Fin5 kisakylä Kaurialan koulu. Opastus alkaa Valtatie 3 Hämeenlinnan keskustan liittymät (FIN5-kisakylä).

Kartta ja rastimääritteet
6 - värinen sprinttikartta  7 / 2009 tulostekartta, käyräväli 2.5 m, kartan mittakaava 1 : 5000, kartta nähtävissä lähdössä. Toisessa mallikartassa kielletyt alueet rasteroituna violetilla vinoviivalla ja toisessa mallikartassa miten ne on kuvattu kilpailukarttaan.
Rastimääritteet on painettu karttaan ja lisäksi niitä on saatavana lähtöpaikalla irrallisena, rastimääritteiden kiinnittämiseen kilpailijalla on oltava itsellä välineet.
Rastimääritteissä on X symbolilla kuvattu erikoiskohde jolla kuvataan hirrestä tehtyä,  noin 1 m korkeaa puiston nimikylttiä.

Maastokuvaus
Taajama-alue, alimman ja ylimmän kohdan korkeusero 40 m. Sorapintaa 20 %, asfalttia 20 %, metsää 30 %, puistoa 25 % ja polkuja 5 %.
Reitinvalinnalla n. 10 % kivipohjaista tietä.

Kilpailuasu
Kilpailussa noin puolet matkasta on metsää, joten pitkälahkeisten housujen käyttö on suositeltavaa. Piikkareiden käyttö on ehdottomasti kielletty.

Lähtökynnys ja kilpailunumerot
Kilpailukeskuksesta viitoitus lähtökynnykselle, matkaa 2300 m. Lähtökynnys ylitettävä viimeistään klo 13.15. Kilpailijat käyttävät ensimmäisessä osakilpailussa saamaansa kilpailunumeroa. Lähtökynnys sijaitsee toisen koulun piha-alueella, missä sadekatoksia ja WC:t. Lähtökynnykseltä varusteiden kuljetus muovipusseissa maalialueelle.

Lähtö
Matkaa lähtökynnykseltä viitoitusta pitkin lähtöön 600 m. Kilpailijan on oltava lähdössä 4 min ennen lähtöaikaansa. Lähdössä on tarkistuslipukkeet joihin kilpailija kirjoittaa kilpailunumeronsa.
Sarjan D21E ensimmäinen lähtö tapahtuu klo 13.00, lähtöväli 1 min ja sarjan H21E ensimmäinen lähtö klo 14.21, lähtöväli 1 min.

Emit
Emit numeron korjaus tehdään tarvittaessa infoon kilpailukeskuksessa. Lainakortteja on saatavissa infosta.

Maali
Kilpailussa on käytössä maalileimaus. Puuttuva maalileimaus johtaa hylkäämiseen. Maali suljetaan 30 min viimeisen kilpailijan lähdön jälkeen. Keskeyttäneet ilmoittautuvat maalissa tai juoksevat maaliin normaalisti.

Kilpailukeskuksessa
WC, pesu, ensiapu, mallirasti ja mahdollisuus emit kortin tarkistamiseen ( 0 - leimasin ). Kisaravintola. Matkaa kilpailukeskuksesta Linnanpuiston maali-alueelle n. 600 m.

HUOM!  Kilpailualuetta ei ole suljettu yleiseltä liikenteeltä. Samoin ovat kilpailualueen kaikki museot auki ja vieraiden käytössä. Vankilamuseon piha-alueelle on kolme porttia ja kaikilla porteilla on valvonta jossa varoitetaan museovieraita lähestyvästä kilpailijasta. Kilpailualueella on ajoneuvoliikennettä.

Kielletyt alueet ja harjoittelu
Linnan kaikki vallihaudat on kiellettyä aluetta ja ne on mallikarttaan merkitty kielletyksi alueeksi. Kilpailukarttaan on vallihaudoilta kielletyn alueen merkki jätetty pois, jotta kartan luettavuus säilyisi. Luontevilla reitinvalinnoilla ei kielletyille alueille voi joutua. Lisäksi piha-alueet ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita, pihojen läpi kulkevat tiet ja jalkakäytävät ovat kilpailijoiden käytössä. Järjestäjä kehottaa kilpailijoita kertaamaan säännöistä sprinttikartan merkit ja erityisesti  kielletyt kohteet.
Kilpailumaastoon tutustuminen ennen kilpailua  on kilpailijoiden ja huoltajien osalta kiellettyä aluetta.

Tulokset ja palkinnot
Tulokset nähtävillä tulostaululla maalialueella ja myöhemmin kilpailukeskuksessa sekä Fin5-2009 suunnistusviikon nettisivulla. Sprinttikilpailun voittajat palkitaan heti tulosten selvittyä.

Kilpailun  toimitsijat
Kilpailuorganisaatio Fin5-2009, tulospalvelu T:mi Kokkens (Timo Kokko)

Ratamestari
Reijo Honkanen Hämeenlinnan Suunnistajat.

Tekninen valvoja (TA) ja ratavalvoja
Jarmo Puttonen Vaajakosken Terä

Hyvää kilpailuonnea kaikille

Fin5-2009 kilpailuorganisaatio

Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus