Suunnistusliiton valvojan ennakkokommentit MM-katsastuksista

Keskimatka 12.7. Kenkivuori, Hauho.
Maastona Kenkivuoren hämäläistyyppinen maasto. Rastiviikkokansa suunnistaa tänä ensimmäisenä päivänä maaston eteläosan supikossa, joten katsastussarjat saavat tehdä rauhassa omaa työtään pohjoisen mäkisemmässä maastonosassa.
Ratamestari on laatinut radat joilla käytetään hyväksi maaston parempikulkuiset alueet. Paikoin radoilla on raivuujätettä sekä kivistä pohjaa. Rinnesuunistusta on tarjolla paljon, silti korkeuserot radoilla jäävät maltillisiksi.
Tavoiteajat 35-38 min
Kartta 1:10 000 / 5m.

Sprintti 14.7. Hämeenlinna.
Maasto on kaksijakoinen, aluksi suunnistetaan paikoin hyvinkin rehevässä metsä/puistomaastossa ja loppu avoimella puistoalueella.
Radoilla pakotetaan suunnistajat reitinvalintoihin ja testataan fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä erilaisin maaston tarjoamin keinoin.
Tavoiteajat 14-15min
Sprinttikartta 1:5000 / 2,5m.

Lyhennetty keskimatka 15.7. Rehakka, Renko.
Maasto on kauttaaltaan hyväpohjaista kangasmaastoa jossa avointa mäntymetsää rikkoo muutama  heikkokulkuisempi taimikkoalue.
Radat ovat vauhdikkaat, tarjoten kuitenkin sekä reitinvalintaa että nopearytmistä tarkkuussuunnistusta.
Voittoajat painuvat hieman alle 20 minuuttiin.
Kartta on suunnistuskartasta sprinttikartaksi (1:5000) muutettu. Ainoastaan käyräväli on alkuperäisestä poiketen täydennetty 2,5 metriin. 

Pitkä matka 16.7. Rehakka, Renko.
Maastona käytetään suurinta osaa Rehakan vanhan kartan alueesta. Vuodesta 1984 maaston yleisväri on muuttunut vihreästä valkoiseksi. Tarjolla pääosin hyväkulkuista (kangas)pohjaa, jossa paikoin hieman kiveä, raivuujätettä tai heinää.
Radat testaavat kaikkia suunnistuksen osa-alueita. Radoilla perhoslenkit.
Tavoiteajat H21 100min / D21 75min
Kartta 1:15 000 / 5m.

Jarmo Puttonen
Tuulonen  Hämeenlinna  Kultakeskus Pohjola Veikkaus